Kuva: Taru Still

SÄIE & 60's TWIST

Olen aina ollut kiinnostunut visuaalisuudesta ja toiminut ammatikseni graafisena suunnittelijana. Minua on kuitenkin aina kiehtonut myös kengät ja ajattelin miksipä en alkaisi tekemään niitä? Voin toteuttaa visuaalisuutta muotoilun kautta kolmiulotteisesti mikä on superkiinnostavaa. 

Haluan suunnitella kenkiä, jotka ovat tyylikkäitä, mukavia ja jotka kestävät aikaa.


TARINA

Valmistuin Hämeenlinnan Ammattikorkeakoulusta Jalkinesuunnittelijaksi Muotoilun koulutusohjelmasta kesällä 2016. Perustin yrityksen SÄIE vuonna 2018 loppuvuodesta, josta lähtien olen tehnyt töitä unelmani eteen. Säie tarkoittaa ohutta lankaa. Kenkien valmistuksessa käytetään lankaa, joka pitää päällisen koossa. Halusin yritykselleni nimen, joka kuvastaa kengän valmistusta, suomalaisuutta ja ilmavuutta. Kiinnitän huomiota jalkineiden ulkonäössä siihen, että linjat, värit ja värisävyt ovat kohdillaan. Pyrin suunnittelemaan tyylikkään näköisiä kenkiä, jotka ovat samalla mukavia jalassa. Kengät ovat kauniita ja käytännöllisiä esineitä. Niiden muotoilu on haastavaa ja mielenkiintoista. 


Suunnittelemani kengät jalassa voi tuntea itsensä upeaksi arjenkin keskellä
. Rakastan visuaalista ideointia ja on hienoa suunnitella kauniita käyttöjalkineita.

 


KESTÄVÄ KEHITYS

Haluan, että laadukkaat tuotteet ovat sellaisia, joita voi korjata. Suunnittelen käyttöesineet siten, että ne kestävät aikaa. Pyrin suunnittelijana suunnittelemaan pitkäikäisiä tuotteita kulutustuotteiden sijaan ja näin toimimaan kestävän kehityksen periaatteilla luodessani uusia käyttöjalkineita. 

En halua tehdä nopeasti vaihtuvaa mallistoa koska silläkin tavoin haluan toimia kestävän kehityksen puolesta. Toistaiseksi tarjolla on vain yksi mallisto ja käsintehdyt uniikit kengät, jotka voin toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan.
 


Rakastan ideointia ja saan inspiraatiota kaiken aikaa kaikesta ympärilläni. Musiikki on sydäntäni lähellä ja se onkin yksi ideoiden lähde. 60-luvun rock' n roll ja mod -muoti oli tyylikkyyden aikakautta ja haluan tuoda sitä 
henkeä tähän päivään.